OBOREN CRNI REKORD! Nikad više zaraženih za samo jedan dan u SRBIJI

U poslednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 12.617 osobe, njih 2.412 bilo je pozitivno, dok je nažalost preminulo 6 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom naše zemlje nalazi se 53 pacijenata.

Podsećamo, juče smo imali 1.878 pozitivnih za dan od 10.962 testiranih osoba, i 11 preminulih, što je najveći broj umrlih od posledica kovida-19 još od 16. jula kada smo imali 13 izgubljenih života (19. jula smo takođe imali 11 preminulih pacijenata). Juče smo imlai i rekordan broj novozaraženih pošto smo 31. oktobra imali 1.817 novoregistrovanih slučajeva. Na respiratoru je juče bilo 49 pacijenata.

Da ćemo danas imati više od 2.000 zaraženih, upozorila je jutros premijerka Srbije Ana Brnabić, dodavši da će samo u Beogradu danas biti preko 1.000 novozaraženih.

– Bez sumnje će se epidemiološka situacija pogoršavati. Nama je svaki dan važan dok ne završimo dve nove kovid bolnice. Tada će biti lakše našem zdravstvenom sistemu, a to će biti u decembru – kazala je Ana Brnabić tokom gostovanja na TV Prva.

I dr Predrag Kon izneo je jutros dramatične podatke. Rekao je da je trenutna epidemiološka situacija situacija u glavnom gradu takva da je zaraženih 10 puta više nego što kažu brojke, jer ima puno asimptomatskih slučajeva, te da će Beograd biti mesto iz koga će se virus rasejavati na druge strane.

Ministar Zdravlja Zlatibor Lončar oglasio se povodom trenutnog stanja sa korona virusom u Srbiji i najavio da dve bolnice vraćaju u kovid sistem.

Lajkujte nas na fejsbuku i ostanite u toku sa najnovijim dešavanjima!