DANAS OBOREN JOŠ JEDAN REKORD! Ovo je najnoviji korona presek za Srbiju

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.539 osoba, od čega je pozitivno 1.449 osoba. Nažalost, preminulo je još 6 osoba, isto koliko i juče.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama u Srbiji nalazi se 52 pacijenta. Pre samo nedelju dana taj broj je iznosio nešto više od 25.

Takozvani Konov koeficijent, onosno broj zaraženih u odnosu na broj testiranih, važan epidemiološki indikator, danas iznosi rekordnih 22,16 odsto!

Podsetimo, crni korona niz u Srbij nastavljen je i juče, kada je oboren rekord od 1.817 novozaraženih za 24 časa od testirane 9.531 osobe. Juče je od korone za dan preminulo još 6 osoba, a na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbiji nalazio se 51 pacijent.

Proteklih dana došlo je do naglog skoka broja obolelih od virusa korona, a kako je istakao epidemiolog dr Predrag Kon, očekuje se da će broj zaraženih korona virusom nastaviti da raste narednih desetak dana i mogao bi da dostigne više od 2.000 novoobolelih dnevno, a da će broj preminulih od Kovida-19 postati dvocifren. Dr Kon se zalaže za uvođenje jedne mere, a to je “zabrana kontakata”.

Jutros je o epidemiološkoj sitaciji u Srbiji govorio i imunolog dr Srđa Janković, koji je takođe rekao da je za jednu meru, a to je smanjenje maksimlanog dozvoljenog broja ljudi na okupljanjima sa 30.

Gradonačelnik i član Kriznog štaba Zoran Radojičić je rekao da je očekivano da Beograd ima najviše zaraženih, u četvrtak je bilo 728, u petak 796, a juče je bilo 980 pozitivnih. On kaže da epidemija ima svoju dinamiku, a naše ponašanje može da snizi krivu, odnosno da smanji plato. Žurke, slave i druga slavlja su najveći izvor zaraze, istakao je Radojičić.

Lajkujte nas na fejsbuku i ostanite u toku sa najnovijim dešavanjima!